نکات طلایی تشخیص کیفیت سیمان

در این مقاله به نکات طلایی تشخیص کیفیت سیمان خواهیم ژرداخت. ویژگی سیمان باکیفیت، ذرات ریز و عدم وجود کلوخ و دانه درشت در ساختارش است. علاوه بر آن، میزان چسبندگی بتن و ملاتی که با سیمان تهیه میشود نشان دهنده کیفیت سیمان است.
ضرورت کاربرد سیمان با کیفیت و مرغوب در سازه ها
سیمان جزء جداییناپذیر بتن و ملات است. و ماده ی اولیه ی ساختمانی است که در ساخت سازهها، پیادهروها و جادهها در سراسر جهان پیدا میشود. کیفیت سیمان اهمیت بسزایی دارد تا بتواند از ترک خوردن، شکست زودرس جلوگیری کند و اجازه دهد پروژه تا زمانی که ممکن است ایمن، قوی و بادوام باشد.
استحکام کلی سازه به عوامل زیادی بستگی دارد كه کیفیت سیمان مورد استفاده یکی از مهمترین آنهاست. سیمان با کیفیت عالی همیشه باید برای دستیابی به استحکام مطلوب بتن و اطمینان از اینکه سازه برای مدت طولانی مستحكم می ماند استفاده شود.
بهترین و کاربردی ترین سیمان از نظر کیفیت از میان انواع مختلف، سیمان پوزولانی و سیمان پرتلند است. سیمانها به طور معمول از سنگ آهک و نوعی خاک رس تهیه میشوند و چسبندگی قابل توجهی در ملاتها و بتنها ایجاد میکنند.
سیمان پرتلند به عنوان سیمان معمولی که چسبندگی مطلوبی دارد جزء سیمانهای باکیفیت و کاربردی به شمار میآید که در تیپهای مختلف تولید میشود. سیمان پوزولانی نیز سیمانی کاربردی و باکیفیت است که ساختاری متفاوت با سیمان پرتلند دارد
نحوه بررسی و تشخیص کیفیت سیمان مورد استفاده
افزایش مقاومت سازه، تسریع در ساخت پروژه، کاهش هزینههای ترمیم، افزایش دوام و ماندگاری بتن و سازه از مهم ترین دلایلی هستند که باید در انتخاب سیمان باکیفیت توجه ویژه ای داشت.
1) تاریخ بسته بندی – استحکام سیمان مورد استفاده با گذشت زمان کاهش می یابد. سیمان باید قبل از 90 روز از تاریخ تولید استفاده شود. یک سال پس از تولید سیمان، مقاومت آن 40 تا 50 درصد کاهش می یابد.
2) رنگ سیمان – سیمان خوب همیشه از نظر رنگ یکنواخت است. سیمان خوب را می توان با رنگ خاکستری آن که با سایه کمی سبز همراه است تشخیص داد.
3) توده ها – در سیمان، توده ها به دلیل جذب رطوبت ایجاد می شوند. سیمان خوب هیچ توده ای ندارد.
4) دما – اگر دست خود را داخل کیسه سیمان با کیفیت مطلوب فشار دهید، باید خنکی خاصی احساس کنید. سیمان بی کیفیت در دست شما گرم می شود.
5) قابلیت شناوری– سیمان با کیفیت خوب برای مدتی قبل از غرق شدن در آب شناور می ماند.
همیشه مطمئن شوید که بهترین کیفیت سیمان موجود را خریداری می کنید تا بتوانید از بروز اشکالات و لطمات احتمالی در آینده جلوگیری کنید.
انواع سیمان و کاربردهای آنها
- سیمان پرتلند معمولی (نوع 1): پرکاربردترین نوع سیمان، مناسب برای ساختوسازهای عمومی
- سیمان پرتلند اصلاح شده (نوع 2): مقاوم در برابر سولفاتها، مناسب برای مناطق مرطوب
- سیمان زودگیر (نوع 3): برای پروژه هایی که نیاز به سرعت در اجرا دارند
- سیمان کم حرارت (نوع 4): مناسب برای سازه های حجیم مانند سدها
- سیمان ضد سولفات (نوع 5): مقاوم در برابر آب های سولفاتی، مناسب برای مناطق ساحلی
- سیمان پوزولانی: معمولاً این نوع سیمان در مقایسه با سیمان پرتلند معمولی از نظر خصوصیات مکانیکی و شیمیایی بهبودیافته و به یک ماده بسیار پرکاربرد، مقاوم، ارزانقیمت و محبوب مبدل شدهاست. پوزولان نوعی پوکه یا خاکستر بادی بسیار ریز آسیاب شدهاست.
کلام آخر کیفیت سازه ها با به کارگیری بهترین کیفیت سیمان
تهیه بهترین سیمان، نیاز هر ساختمانی است و بدون وجود آن، ساختمانسازی باکیفیت امکان ندارد. چرا که این محصول باعث چسبیدن مصالح مختلف به یکدیگرشده و باعث مقاومسازی ساختمان میشود. همان طور که اشاره شد، سیمان انواع گوناگونی دارد که هر یک ویژگیهای متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند. بر همین اساس باید با توجه به نوع نیاز خود مرغوب ترین و با کیفیت ترین سیمان را تهیه کنید.