بهترین سیمان برای کاشی کاری، سیمانی است که بتواند با یک لایه نازک ملات هم، چسبندگی قوی و مستحکمی را ایجاد کند. پس با توجه به این تفاسیر، بهترین سیمان برای کاشی کاری سیمانهای پرتلند خواهند بود. بهترین سیمان برای کاشیهای کف، سیمان پرتلند معمولی (OPC) درجه 43 برای ساختمانهای مسکونی کوچک و OPC 53 برای ساختمانهای مرتفع و تجاری است. سیمانهای پرتلند، انواع مختلفی دارند که برحسب کارکرد و مشخصات، سه نوع سیمان برای تثبیت کاشی کف استفاده میشود: سیمان پرتلند معمولی (OPC درجه 33 ،43 و 53)، سیمان سرباره پرتلند (PSC) و سیمان پوزولانا پرتلند (PPC).
ویژگی های اصلی سیمان
هنگام انتخاب بهترین سیمان برای سنگ تراشی بلوک بتنی، باید چندین ویژگی را در نظر گرفت، از جمله:
- مقاومت فشاری: این توانایی سیمان برای مقاومت در برابر نیروهای فشاری است و بر حسب پوند بر اینچ مربع (psi) اندازه گیری می شود. مقاومت فشاری بالا برای سازه های بنایی بلوک بتنی ضروری است.
- کارایی بالا: به راحتی می توان سیمان را مخلوط، گذاشت و به پایان رساند. کارکردن با سیمان با کارایی بالا آسان است و به آب کمتری نیاز دارد و در نتیجه بتن قوی تری ایجاد می شود.
- بالاترین دوام: توانایی سیمان در مقاومت در برابر عوامل محیطی مانند هوازدگی، حملات شیمیایی و سایش است. یک سیمان بادوام ساختاری طولانی مدت را تضمین می کند.
- زمان گیرایی : مدت زمان گیرش و سفت شدن سیمان است. سیمانی با زمان گیرش کمتر برای پروژه های ساختمانی سریع ایده آل است.
انواع سیمان برای کاشی کاری
انواع مختلفی از سیمان در بازار موجود است که هر کدام خواص و ویژگی های منحصر به فرد خود را دارند. رایج ترین انواع سیمان مورد استفاده در بنایی بلوک بتنی عبارتند از:
- سیمان پرتلند معمولی (OPC): پرمصرف ترین نوع سیمان است و برای کارهای ساختمانی عمومی از جمله بنایی بلوک بتنی مناسب است. OPC از سنگ آهک، خاک رس و سایر مواد معدنی ساخته شده و دارای مقاومت فشاری بالایی است.
- سیمان پورتلند پوزولانا (PPC): این نوع سیمان شبیه OPC است اما حاوی ترکیبی از سیمان پرتلند و مواد پوزولانی مانند خاکستر بادی یا دوده سیلیس است. PPC استحکام و دوام بالاتری نسبت به OPC دارد و در برابر حملات سولفات مقاوم است.
- سیمان سخت شونده سریع (RHC): این نوع سیمان برای پروژه های ساختمانی سریع که در آنها به استحکام بالا در مدت زمان کوتاه نیاز است استفاده می شود. RHC استحکام اولیه بالاتری نسبت به OPC و PPC دارد و برای پروژههایی که زمان در آنها محدودیت است ایدهآل است.
برای تثبیت کاشی، سیمان بهتر است یا چسب کاشی؟
چسب کاشی، یکی از متریالهای نسبتا جدید در صنعت ساختمانسازی است که شامل ترکیبی از یک نوع سیمان پرتلند غیرآلی، انواعی از ذرات سنگ و سیمان مختلف، بههمراه تقویتکننده چسب است که برای کاشی کاری مورد استفاده قرار میگیرد. چسب کاشی بهدلیل ماهیت و ویژگیهای کاربردی برای طیف وسیعی از بسترها، گزینه مناسب و کارآمدتری برای تثبیت کاشی محسوب میشود. در نهایت، انتخاب بین سیمان و چسب کاشی به نیازهای خاص
تفاوتهای بین انتخاب بهترین سیمان برای کاشی کاری و چسب کاشی
پروژه، نوع کاشی در حال نصب و شرایط زیرلایه بستگی دارد. برخی از تفاوتهای بین انتخاب بهترین سیمان برای کاشی کاری و چسب کاشی، عبارتاند از:
- آماده برای استفاده: چسب کاشی به شکل از پیش مخلوطشده و آماده استفاده است که نیاز به اختلاط دستی را از بین میبرد و به این ترتیب میتوان از یکنواختی در ترکیب چسب اطمینان حاصل کرد.
- چسبندگی بهبودیافته: چسب کاشی بهطور ویژه برای ایجاد چسبندگی قوی به مواد و بسترهای مختلف کاشی فرموله شدهاست.
- استحکام و دوام: سیمان، استحکام و دوام بسیار خوبی را فراهم میکند و آن را برای کاربردهای سنگین یا مناطقی با ترافیک بالا مناسب میکند.
- مقرون به صرفه: سیمان بهطور کلی در مقایسه با چسب کاشی مقرون به صرفه تر است؛ قیمت سیمان کاشی کاری بهخصوص برای پروژههای کوچک، کمتر از هزینه چسب کاشی است.
- کاشیهای با فرمت بزرگ: استفاده از چسب کاشی اغلب برای کاشیهای با فرمت بزرگ، بهدلیل استحکام اتصال بهتر و توانایی تحمل وزن و اندازه این کاشیها توصیه میشود.
- بسترهای غیرمتخلخل: چسب کاشی برای بسترهای غیرمتخلخل، مانند تخته سه لا، گچ تخته یا کاشیهای موجود که ملات سیمان ممکن است چسبندگی کافی را ایجاد نکند، مناسب است. ملات سیمانی اغلب برای تثبیت کاشیها روی بسترهای متخلخل مانند سطوح بتنی یا سیمانی ترجیح داده میشود.
کلام آخر
انتخاب سیمان مناسب برای کاشی کاری بخاطر استحکام و دوام سازه بسیار مهم است. سیمان پورتلند پوزولانا (PPC) به دلیل مقاومت فشاری، دوام و کارایی بالا، بهترین سیمان برای سنگ تراشی بلوک های بتنی است. با استفاده از PPC، سازندگان و پیمانکاران می توانند ساختاری قوی و بادوام را تضمین کنند که برای سال های آینده دوام خواهد آورد.