اخبار روزانه

Home » اخبار روزانه » سیمان رنگی چیست؟
سیمان رنگی چیست؟

سیمان رنگی چیست؟

آنچه در این پست خواهید خواند

در این محتوا در ابتدا تاریخچه سیمان رنگی مورد بررسی قرار می‌گیرد، یک تعریف کلی از آن گفته می‌شود. همچنین مزایای استفاده از آن توضیح داده می‌شود. در انتها نیز نحوه ساخت و عوامل تأثیرگذار بر قیمت سیمان‌های رنگی برای شما شرح داده می‌شود. سیمان یکی از پرکاربردترین موارد ساخته دست بشر در طول سالیان متوالی بوده است. بعد از آب بیشترین ماده مصرفی در دنیا است. درواقع سیمان باتوجه به کاربرد آن، به چند نوع تقسیم می‌شود. باید گفت سیمان سفید، سیمان سیاه، پرتلند، سیمان رنگی، سیمان نسوز و انواع دیگر آن که هرکدام کاربرد مخصوص به خود را در صنعت ساخت‌وساز داد.

سیمان رنگی نوعی سیمان سفید است که با استفاده از رنگدانه‌ها به رنگ‌های مختلف در می‌آید. پس سیمان به صورت کلی به رنگ طوسی یا سفید در کشور تولید می شود که معمولا برای ساختن سیمان رنگی، مواد رنگی معدنی بی اثر شیمیایی را به سیمان سفید می افزایند. با سیمان پرتلند معمولی نیز می توان فقط سیمان ها به رنگهای قرمز، قهوه ای و سیاه ساخت.

سیمان به رنگ های مختلف و سفید بیشتر به منظور کارهای تزئینی مصرف می شوند. رنگ سیمان باید در برابر عوامل جوی پایدار و مقاوم باشد. با توجه به نیازهای جدید در صنعت ساختمان و میل به ایجاد تنوع بیشتر در طرح ها استفاده از ملات رنگی کاربرد بیشتری نسبت به قبل پیدا کرده است که با داشتن مقاومت استاندارد در مقابل سایش آب و آفتاب استفاده از این ملات را توجیه پذیر کرده است.

سیمان رنگی چیست؟

تا قبل از مرسوم شدن سیمان رنگی، فقط از سیمان سفید در نماکاری و دکوراسیون داخلی استفاده می‌شد. اما با آمدن انواع سیمان رنگی، یکنواختی جای خود را به ترکیب رنگ‌های زیبا بر اساس سلیقه معماران داد.
قبل از اینکه بخواهید با تاریخچه سیمان‌های رنگی آشنا شوید، باید اطلاعاتی را در مورد آن به‌دست بیاورید. سیمان رنگی از ترکیب رنگ‌های خنثی با سیمان عادی، که به پرتلند نوع یک هم معروف است، به دست می‌آید. برای رنگی کردن سیمان، گاهی از رنگ‌هایی با قابلیت خاص، مثل رنگ‌هایی با قابلیت عایق رطوبت، عایق صدا و … نیز استفاده می‌شود. که این رنگ‌ها علاوه بر زیبایی، کیفیت سیمان استفاده شده را دوچندان می‌کنند.

همچنین مطالعه نمایید  تفاوت سیمان هیدرولیکی و سیمان غیر هیدرولیکی

تاریخچه سیمان رنگی

مصریان باستان و رومیان قبل از هر تمدن دیگری از این نوع سیمان برای رنگ کردن معابد خود استفاده کردند. ترکیبات رنگ مورد استفاده در آن زمان از گیاهان، حشرات و خاک‌های رنگی موجود در طبیعت به دست می‌آمد و با ملات مخلوط می‌شد. یکی از مهم‌ترین خاک‌های طبیعی برای ساخت این نوع سیمان، خاکسترهای آتشفشانی بود.
گیاهانی همچون نیل برای ایجاد رنگ آبی، مازو برای ساخت طیف رنگ‌هایی مختلف، قرمزدانه که از خشک‌کردن حشره کفشدوزک به دست می‌آمده است و همچنین تعداد زیادی ماده طبیعی دیگر برای ساخت رنگ‌های موردنظر خود استفاده می‌کرده‌اند.
استفاده صنعتی و مرسوم این رنگ‌دانه در سال ۱۸۵۰، توسط شرکت‌های اروپایی انجام شد. آنها از انواع پودر رنگی در ساخت بتن استفاده کردند. اما اولین خیابانی که به طور رسمی با سیمان‌رنگی فرش شد، در سال ۱۹۸۱ در اوهایو آمریکا بود.

سیمان در ویکی پدیا

مزایای سیمان رنگی

نمای سیمان رنگی در رنگ‌های متنوعی چون زرد، قهوه‌ای، قرمز و سبز، نارنجی، سفید و مشکی موجود است. هرکدام از رنگ‌های اصلی در نمای سیمان رنگی خود دارای ۷ نوع طیف رنگی جدا هستند که بااین‌وجود می‌توان محدوده ۵۰ تا ۶۰ رنگ متنوع را برای سیمان رنگی در نظر گرفت.

درمورد مزایای سیمان رنگی می‌توان گفت که:

  • در واقع سیمان‌رنگی قدرت چسبندگی زیادی نسبت به سیمان معمولی دارد. همین مزیت باعث شده تا از آن در کف‌ پوش ساختمان استفاده شود.
  • رنگ موجود در سیمان‌های رنگی بادوام و با ثبات هستند و در اثر گذر زمان دچار آسیب و تغییر نمی‌شوند.
  • سیمان‌رنگی ماده انعطاف‌پذیری بوده و در انواع قالب‌ها قابل‌استفاده است. باتوجه ‌به این مزیت، شما می‌توانید از سیمان‌رنگی در قسمت‌های مختلف سازه بهره‌مند شوید.
  • سیمان‌رنگی از استحکام، دوام و مقاومت بالایی برخوردار است. با وجود این مزیت، شما به طور معمول کمتر به تعمیرات یا بازسازی ساختمان احتیاج خواهید داشت.
  • این نوع سیمان به‌راحتی در برابر انواع خراشیدگی‌ها ضربه و آسیب مقاوم است و تنوع رنگی در آن بالا است.
  • سیمان‌رنگی ساختاری بدون درز و یکنواخت دارد و باتوجه‌به ضخامت پایین، دارای مقاومت مکانیکی در سطح بالایی است.
  • این نوع سیمان را می‌توان طی ۱ مرحله بین ضخامت ۱ تا ۴ میلی‌متر اجرا کرد.
  • از مزایای دیگر این نوع سیمان می‌توان به سازگاری آن‌ با محیط‌زیست اشاره کرد.
  • با وجود تمام این مزایا، این نوع سیمان معایب محدودی نیز دارد. به‌طوری‌که در نوع رنگ روشن سیمان‌های رنگی، می‌توان شاهد جذب آلودگی و گردوغبار بود که درنتیجه آن از زیبایی اولیه این نما تا حدودی کاسته می‌شود. گرچه که این مشکل به‌راحتی و با نماشویی برطرف می‌شود، اما در اثر استفاده آب زیاد، روی نمای سیمان‌رنگی نیز، امکان ایجاد ترک وجود خواهد داشت.
  • در صورت ایجاد ترک نیز امکان ترمیم آن‌ها وجود خواهد داشت.
همچنین مطالعه نمایید  سیمان پرتلند چیست؟

کاربرد سیمان رنگی در صنعت ساخت‌وساز

  • تزیین کف‌پوش پیاده‌روها و نمای ساختمان‌ها
  • محوطه‌سازی
  • پاسیو و تراس
  • استخر
  • نقاشی کف خیابان‌ها و علائم رانندگی
  • زیباسازی فضای شهری
  • ساخت گلدان‌های بزرگ شهری
  • در زمان بندکشی برای جلوگیری از خطای چشمی

ساخت وسایل دکوراتیو با سیمان رنگی

در سال ۱۹۱۵، یک مهندس جوان به نام میسون اسکافیلد از سیمان‌رنگی برای ساخت وسایل دکوراتیو سیمانی استفاده کرد. امروزه استفاده از این نوع سیمان در ساخت انواع وسایل دکوری بسیار مرسوم شده است. گلدان‌های سیمانی یکی از رایج‌ترین کاربردهای سیمان‌رنگی در ایران است که هر روزه آن‌ها در کوچه و خیابان‌ها می‌بینیم.

همچنین برای خرید سیمان فله کلیک کنید

کلام پایانی

سیمان رنگی یکی از انواع سیمان است که بیشتر جنبه تزئینی دکوراتیو دارد. این سیمان از سیمان پورتلند معمولی همراه با نوع خاصی از رنگ استفاده می‌شود که مبنای اصلی تفاوت آن با دیگر انواع سیمان است. از این نوع سیمان هم در فضای داخلی ساختمان و هم برای فضای خارجی مثل دیوارها و نمای بیرونی استفاده می‌شود. نکته حائز اهمیت در خرید این نوع سیمان به دو عامل برند سازنده و درجه کیفی آن مربوط می‌شود.

امتیاز شما post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من