اخبار روزانه

Home » اخبار روزانه » زودگیر بتن پودری چیست؟
زودگیر بتن پودری چیست؟

زودگیر بتن پودری چیست؟

آنچه در این پست خواهید خواند

در مقاله قبل به معرفی زودگیر کننده بتن پرداختیم. اکنون در این مقاله از وب سایت شهر ساختمانی می خواهیم بدانیم زودگیر بتن پودری چیست؟

زودگیر کننده بتن پودری

زودگیر کننده بتن پودری(کد PSATM ) یک محصول‌آماده مصرف می‌باشد که جهت تسریع در زمان گیرش بتن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع از افزودنی بتن به شکل پودر بوده و با افزایش سرعت هیدراتاسیون مناسب بتن ریزی در مناطق سردسیر می‌باشد. افزودنی بتن PSATM در کنار کاهش زمان گیرش هیچ گونه تاثیری بر مقاومت نهایی بتن ندارد. فرمولاسیون زودگیر کننده ها شامل ترکیبات مصنوعی استخراج‌شده از مواد زائد و پسماندها‌بوده که این مواد ممکن است یک ماده یا ترکیبی از چند ماده باشند. بیشتر ترکیبات آلی و غیرآلی زودگیرها دارای کلر یا فاقد کلر هستند.

درواقع زودگیر بتن پودری (هم‌چنین با نام سیمان زودگیر شناخته‌می‌شود.) نوعی ملات سیمانی است که خاصیت گیرش بسیار سریع دارد.‌ این ماده پس از ترکیب با آب، در مدت زمان کوتاهی (معمولا بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه) سفت‌شده و خاصیت چسبندگی بالایی پیدا ‌می‌کند. سرعت بالای گیرش، زودگیر بتن پودری را به گزینه‌ای‌ ایده‌آل برای مواقعی تبدیل کرده است که نیاز به اجرای سریع و بهره برداری زودهنگام از سازه وجود دارد.

زمانی که سرعت در پروژه‌های ساختمانی حرف اول را ‌می‌زند، زودگیر بتن پودری به عنوان یک راه‌حل‌ ایده‌آل خودنمایی ‌می‌کند.‌ این ماده که ترکیبی از سیمان پرتلند، سنگدانه‌های ریزدانه و مواد افزودنی است. به گونه‌ای طراحی شده‌است که در مدت زمان کوتاهی نسبت به بتن معمولی، گیرش اولیه و نهایی پیدا کند.

انواع مختلف مواد افزودنی زودگیر

انواع مختلف مواد افزودنی زودگیر بر روی گیرش و سخت شدن بتن اثر می گذارند. مخلوط تری‌اتانول و کلسیم فرمات و یا مخلوط تیوسیانات‌ها، تیوسولفات‌ها، نیترات‌ها و آمین‌های قلیایی قابل حل در آب و گاهی مخلوط آلومینات‌های فلز، هیدروکسیدها و کربنات‌ها و اتانول آمین، آلومینات‌ها و آلومینات‌های فلز قلیایی با تترابورات‌های فلز برای تشدید زودگیر بتن پیشنهاد شده‌است. برای رسیدن‌به مقاومت قابل توجه، استفاده از نمک‌های بر پایه پتاسیم شامل: پیروفسفات، آلومینات و کربنات پتاسیم مؤثر می‌باشد.

ویژگی‌های زودگیر بتن پودری

سرعت بالای گیرش:

همانطور که از نامش پیداست، اصلی ترین ویژگی زودگیر بتن پودری، سرعت بالای گیرش اولیه و نهایی آن است.‌این خاصیت باعث ‌می‌شود تا بتوان در مدت زمان کوتاهی از سازه استفاده نمود.

مقاومت فشاری بالا:

زودگیر بتن پودری علی رغم سرعت بالای گیرش، از مقاومت فشاری بالایی برخوردار است.‌ این ویژگی سبب ‌می‌شود تا بتوان از آن برای مصارف مختلف در صنعت ساختمان استفاده کرد.

سهولت استفاده:

زودگیر بتن پودری به راحتی با آب مخلوط‌شده و قابل اجرا ‌می‌باشد.‌ این امر موجب ‌می‌شود تا نیاز به تخصص و مهارت خاصی برای استفاده از آن نباشد.

چسبندگی عالی:

زودگیر بتن پودری چسبندگی بسیار خوبی به انواع سطوح از جمله بتن، سنگ، آجر و غیره دارد.‌ این ویژگی باعث‌ایجاد اتصالی محکم و بادوام بین سطوح مختلف ‌می‌گردد.

انواع زودگیر بتن پودری

زودگیر بتن پودری در انواع مختلفی تولید ‌می‌شود که هر کدام دارای ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود هستند. برخی از متداول ترین انواع زودگیر بتن پودری عبارتند از:

  • نوع تیپ ۱:‌ این نوع زودگیر بتن پودری دارای سرعت گیرش بسیار بالایی بوده و معمولا برای پر کردن ترک های عمیق، درزگیری و لنگه گذاری مورد استفاده قرار ‌می‌گیرد.
  • نوع تیپ ۲: زودگیر بتن پودری تیپ ۲ از سرعت گیرش متوسطی برخوردار بوده و برای مصارف عمو‌می‌در صنعت ساختمان

مزایای استفاده از زودگیر بتن پودری

سرعت بالای گیرش، تنها ویژگی مثبت زودگیر بتن پودری نیست.‌ این ماده مزایای دیگری نیز به همراه دارد که آن را به انتخابی کارآمد برای پروژه‌های مختلف تبدیل کرده است. در ادامه به برخی از مهم ترین مزایای استفاده از زودگیر بتن پودری اشاره ‌می‌کنیم:

سرعت بالای گیرش

همانطور که بارها ذکر شد، اصلی ترین مزیت زودگیر بتن پودری، سرعت بالای گیرش آن است. این ویژگی باعث ‌می‌شود تا بتوان در مدت زمان کوتاهی از سازه یا محل تعمیر استفاده نمود. صرفه جویی در زمان، امکان بهره برداری زودهنگام و جلوگیری از توقف روند پروژه از جمله مزایای ناشی از سرعت بالای گیرش زودگیر بتن پودری به شمار ‌می‌رود.

مقاومت فشاری بالا

با وجود سرعت بالای گیرش، زودگیر بتن پودری از مقاومت فشاری بالایی برخوردار است. این ویژگی اطمینان خاطر ‌می‌دهد که اتصالات و سطوح ترمیم‌شده، از استحکام و دوام کافی برخوردار باشند.

سهولت استفاده

یکی از مزایای قابل توجه زودگیر بتن پودری، سهولت استفاده از آن است.‌این ماده به راحتی با آب مخلوط‌شده و قابل اجرا ‌می‌باشد. برخلاف بتن معمولی که نیاز به تخصص و مهارت خاصی برای اجرا دارد، استفاده از زودگیر بتن پودری به دانش فنی پیچیده‌ای نیاز ندارد.

چسبندگی عالی

چسبندگی بالای زودگیر بتن پودری،‌این ماده را به گزینه‌ای‌ایده آل برای اتصال انواع مصالح ساختمانی نظیر بتن، آجر، سنگ، سرامیک و کاشی تبدیل کرده است. خاصیت چسبندگی بالا باعث‌ایجاد اتصالی محکم و بادوام بین سطوح مختلف‌شده و از جدا شدن یا لق شدن آن ها در مرور زمان جلوگیری ‌می‌کند.

سخن نهایی

زودگیر بتن پودری، یک اختراع ارزشمند در صنعت ساختمان به شمار ‌می‌رود.‌ این ماده با ویژگی‌های منحصر به فرد خود، امکان اجرای سریع و باکیفیت پروژه‌های مختلف را فراهم ‌می‌کند. در صورت نیاز به راه حل سریع و قدرتمند، زودگیر بتن پودری ‌می‌تواند یاری رسان شما باشد. اما همواره به خاطر داشته‌باشید که انتخاب درست نوع ملات، با در نظر‌گرفتن شرایط پروژه و نیازهای خاص آن، امری ضروری است. برای خرید سیمان کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من