اخبار روزانه

Home » اخبار روزانه » سیمان هیدرولیکی چیست؟
سیمان هیدرولیکی چیست؟

سیمان هیدرولیکی چیست؟

آنچه در این پست خواهید خواند

آیا می دانید سیمان هیدرولیکی چیست؟ در این مقاله از وب سایت فروش مصالح ساختمانی شهر ساختمانی به معرفی این نوع سیمان خواهیم پرداخت. سیمان با توجه به شرایط سخت شوندگی به دو دسته سیمان هیدرولیکی و غیر هیدرولیکی تقسیم می شود. هردوی این محصولات برای ساخت ساختمان های تجاری، خانه های مسکونی، پیاده روها، پل ها و همچنین تعمیر تجهیزات و سازه های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما تفاوت‌های زیادی در نحوه تهیه و زمان سفت شدن آن ها به چشم می خورد. در حالت کلی، برای ساخت پروژه هایی که برای رسیدن به مقاومت نهایی زمان کمتری در اختیار دارند، از نوع هیدرولیک استفاده می شود.

سیمان هیدرولیکی چیست؟

 منظور از سیمان هیدرولیکی، سیمان ضد آب است. در جاهایی که سیمان در تماس با آب مشکل نشتی به وجود می آورد از سیمان هیدرولیک واترپروف استفاده می شود که تا حد بسیار زیادی مشکل را برطرف میکند.

سیمان هیدرولیک ضد آب

سیمان هیدرولیک ضد آب، از سیمان آلومینات کلسیوم و سیمان پورتلند و دانه های سیلیکا و مخلوطی از مواد افزودنی دیگر تشکیل یافته‌است. رنگ سیمان هیدرولیک معمولا، خاکستری یا طوسی است اما رنگ سفید آن نیز موجود می باشد.

همانطور که گفته شد، منظور از سیمان هیدرولیکی، ضد‌آب‌بودن سیمان است بنابراین طرز‌استفاده از این سیمان نیز با قوانین خاصی همراه است.

اگر تصمیم دارید از سیمان هیدرولیک برای سطح دیوار استفاده کنید، قبل استفاده از این سیمان، گرد و غبار و هر گونه آلودگی که بر سطح دیوار وجود دارد را پاک و تمییز کنید.

همچنین مطالعه نمایید  معرفی انواع سیمان

حدودا به ازای هر 4 کیلوگرم سیمان از یک بخش آب استفاده کنید تا از مخلوط آب و سیمان، یک بتن یکنواخت به دست آورید.

نحوه استفاده سیمان های هیدرولیکی

اصلی ترین ویژگی این محصول مقاومت بالای آن در برابر نفوذ آب است. همین امر موجب شده‌است که استفاده از آن در مناطقی مانند اطراف لوله های بتنی با استقبال زیادی روبرو شود. سیمان هیدرولیکی را باید در سطوحی استفاده کنید که هیچ گونه گرد و غبار، کپک یا جلبک روی آن وجود نداشته باشد. از آنجایی که این ماده سریع خشک می شود، به اندازه ای از مخلوط آن را ترکیب کنید که طی ۲ الی ۳ دقیقه مصرف شود. برای تهیه این مخلوط باید از آب نیمه گرم استفاده کنید و دمای محیط نیز پایین تر از ۵۰ درجه فارنهایت باشد.

آزمایش فشاری سیمان هیدرولیکی

برای انجام این آزمایش باید از یک سیمان پرتلند معمولی استفاده شود. پس از تهیه مخلوط، آن را به صورت لایه لایه در قالب های متعدد مکعبی شکل می ریزند، البته این قالب ها باید از قبل روغن کاری شده‌باشند. حال این ترکیب پس از سفت شدن یعنی حدود ۲۴ ساعت پس از آماده‌سازی، از قالب ها خارج‌شده و تا زمان آزمایش درون آب آهک قرار داده‌می‌شود.

این آزمون در دمای ۲۰ الی ۲۷ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی بالاتر از ۵۰ درصد انجام خواهد شد و زمان ریخته‌شدن مخلوط درون قالب ها باید حداکثر ۳۰ ثانیه بعد از ساخت ملات باشد. پس از ریخته‌شدن ملات درون قالب، باید مخلوط توسط ابزارهای مخصوص کوبیده‌شود.

بعد از انجام عملیات قالب بندی، نمونه ها را همراه با قالب در مکانی که رطوبت آن زیاد باشد، به مدت ۲۴ ساعت قرار می‌دهند. آزمون فشاری باید روی نمونه های ۷ روزه و ۲۸ روزه انجام شود. برای انجام‌دادن آزمایش، نمونه ها را از آب آهک خارج‌کرده و خشک می کنند. سپس با استفاده از دستگاه های بارگیری مخصوص میزان مقاومت آن ها اندازه گیری می شود.

همچنین مطالعه نمایید  انواع سیمان در صنعت ساختمان سازی

آزمایش گیرش سیمان هیدرولیکی

هنگام انجام این آزمایش باید دمای محیط بین ۲۰ الی ۲۷ درجه سانتی گراد بوده و میزان رطوبت نسبی اتاق رطوبت باید بالاتر از ۵۰ درصد باشد. برای ترکیب کردن مواد توصیه می‌شود که از آب مقطر استفاده کنید. پس از آماده‌کردن مخلوط، سریعا آن را به صورت توپی شکل در بیاورید. آن را بین دستان خود جابجا نمایید. گلوله سیمانی باید به گونه‌ای باشد که وارد حلقه ویکات شود. حال این ترکیب به دست‌آمده را از قسمت گشاد ویکات به آن وارد کنید. توجه‌داشته باشید که ویکات باید کاملاً پر شود و در انتها تمامی مخلوط اضافی که خارج از این ابزار قرار گرفته‌است را بردارید.

حال این ابزار را روی یک پایه H  شکل به گونه ای قرار دهید که قسمت گشاد تر ویکات روی پایه قرار بگیرد. البته دقت کنید که طی عملیات صاف‌کردن، مخلوط به هیچ وجه فشرده‌نشود. بعد از عملیات قالب گیری، نمونه ها را داخل اتاق رطوبت قرار دهید.

تعیین زمان گیرش سیمان هیدرولیکی

برای تعیین زمان گیرش مخلوط می توانید ۳۰ دقیقه پس از قرار گیری نمونه ها در اتاق رطوبت، آن ها را با استفاده از یک سوزن با قطر یک میلیمتر آزمایش کنید. به این صورت که سوزن ها را داخل مخلوط فرو کرده و میزان سفتی آن را اندازه گیری می کنید. این حرکت را می‌توان هر ۱۵ دقیقه یک بار انجام‌داده و تا زمان سفت شدن ترکیب آن را ادامه‌داد.

همچنین مطالب زیر را مطالعه نمایید

امتیاز شما post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من