اخبار روزانه

Home » اخبار روزانه » دوغاب سیمان چیست؟
دوغاب سیمان چیست؟

دوغاب سیمان چیست؟

آنچه در این پست خواهید خواند

آیا می دانید دوغاب سیمان چیست؟ دوغاب یک محصول اختلاطی است که به‌دلیل روانی زیاد عموما برای پر کردن فضاهایی که امکان دسترسی به آنجا وجود ندارد. همچنین آب بندی آن نقاط مد نظر است مورد استفاده قرار می گیرد. درواقع پر کردن درز لای کاشی های حمام و دستشویی و سرامیک ها کاربرد عمومی استفاده از آن است.اما استفاده از آن برای آب بندی تونل ها و متروها و همچنین اطراف لوله های گاز میدان های حفاری استفاده صنعتی و خاص دوغاب می باشد. طرح اختلاط موارد استفاده دوغاب برای هر کدام از کاربردهای بالا متفاوت می باشد. دوغاب به ‌طور عمومی به سوسپانسیون‌ های با ویسکوزیته نسبتا بالا گفته‌می‌‌شود. یک دوغاب می ‌تواند آمیزه ‌ای باشد به‌ صورت زیر: مخلوطی از آب و سیمان. در کارهای درز ها مخلوط آن سیمان سفید و پودر سنگ و آب می باشد. این اختلاط در کاربردهای صنعتی افزودنی های دیگری را طلب می کند.

دوغاب چیست؟

همانطور که می دانیم دوغاب، ترکیبی است که از مخلوط‌کردن آب، سیمان و افزودنی‌های مورد نیاز به‌دست می‌آید. دوغاب گرانروی (ویسکوزیته) بسیار زیادی دارد. به همین دلیل از آن برای پرکردن درزهایی استفاده می‌شود که امکان دسترسی به آن وجود ندارد؛ مانند درزهای کاشی‌های، سرامیک‌ها و غیره. البته کاربرد دوغاب به این موارد محدود نمی‌شود و از آن جهت آب‌بندی تونل‌ها، متروها و اطراف لوله‌های گاز میدان‌های حفاری هم مورد استفاده قرار می‌گیرد

دوغاب سیمان چیست؟

یکی از بادوام ترین انواع مصالح فونداسیون در ساخت سازه ها در جهان، دوغاب سیمان می باشد. از زمان باستان تا به امروز استفاده می شود. دوغاب سیمان که به دوغاب بتن نیز معروف می باشد مخلوطی روان با چگالی ویژه می باشد. دوغاب سیمان با توجه به کاربرد، مواد افزودنی به آن اضافه می شود. این ماده کاربرد های فراوانی دارد. مدت زمان خشک شدن دوغاب با توجه به مواد ترکیبی و نوع سیمان متفاوت می باشد.

چرا استفاده از دوغاب مهم است؟

استفاده از دوغاب، یکی از مهم‌ترین بخش‌ها در فرایند ساختمان‌سازی است. دوغاب ترکیبی است که نقش به‌سزایی در استحکام‌بخشیدن به فونداسیون و پی‌ریزی بنا ایفا می‌کند. بتن‌هایی که در فونداسیون و پی‌ریزی بنا استفاده می‌شوند، دارای خلل و فرج‌هایی هستند که اگر پر نشوند، تهدیدی برای مقاومت نهایی سازه محسوب می‌شوند.برای پرکردن این درز و فاصله‌ها، دوغاب بهترین انتخاب است. چون دوغاب می‌تواند حتی به ظریف‌ترین درزها نفوذ و آن‌ها را پر کند. علاوه بر این، دوغاب پس از خشک‌شدن محافظت خوبی در برابر رطوبت ایجاد می‌کند. بنابراین، مهم‌ترین کاربرد دوغاب، افزایش مقاومت فونداسیون و پی‌ریزی سازه یک ساختمان است.همان‌طور که پیش از این به آن اشاره شد، دوغاب انواع و مصارف گوناگونی دارد که استفاده از آن برای بندکشی سرامیک، کاشی و موزاییک از دیگر کاربردهای مهم آن محسوب می‌شود. عدم استفاده از دوغاب موزاییک کاشی کاری، دوغاب موزاییک حیاط و دوغاب برای کف‌دستشویی، منجر به فرونشست موزایک و کاشی یا نم‌پس‌دادن خواهد شد.

معرفی انواع دوغاب و طرز تهیه آن‌ها

دوغاب که به آن پودر بندکشی هم گفته می‌شود، انواع گوناگونی دارد که هریک از آن‌ها به شیوه‌ای خاص و با ترکیب‌کردن نسبت معینی از مواد لازم به‌دست می‌آیند. پرکاربردترین انواع دوغاب عبارت‌اند از:

دوغاب سفید

این نوع دوغاب از ترکیب پودر خاک سنگ، سیمان سفید و آب به‌دست می‌آید. نسبت ترکیب این دو مواد با توجه به کاربرد دوغاب متفاوت است.

دوغاب رنگی با اکریلیک

برای تهیه این نوع دوغاب، لازم نیست رنگ آکریلیک را مستقیما به مواد تشکیل‌دهنده دوغاب اضافه کنید. ابتدا باید دوغاب سفید را تهیه کنید و روی درزهای مورد نظرتان بریزید. دو روز بعد رنگ آکریلیک را با آب رقیق کنید و با قلمو روی درزها بزنید. سپس، بلافاصله آن را دستمال بکشید.

دوغاب رنگی با پودر رنگ

برای تهیه این نوع دوغاب، علاوه بر پودر خاک سنگ، سیمان سفید و آب، به پودر رنگ هم احتیاج داریم. برای درست‌کردن این دوغاب، ابتدا باید پودر رنگ را در آب حل کنید و سپس، مواد ذکرشده را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید که پودر رنگ پس از خشک‌شدن، چند درجه روشن‌تر می‌شود.

دوغاب سیاه

باید گفت دوغاب سیاه از ترکیب پودر خاک سنگ، سیمان سیاه، رنگ آکریلیک و آب به‌دست می‌آید.

ملات دوغاب طوسی یا خاکستری

این نوع دوغاب از ترکیب آب، پودر خاک سنگ و سیمان سیاه درست می‌شود و برای تهیه دوغاب واش بتن برای درزگیری سرامیک واش‌بتن کاربرد دارد.

نسبت سیمان به ماسه در دوغاب چقدر است؟

نسبت ماسه به سیمان در دوغاب با توجه به کاربرد دوغاب متفاوت است. برای مثال، در دوغاب ماسه سیمانی که برای پرکردن درزهای سرامیک، کاشی و…. مورد استفاده قرار می‌گیرد، نسبت دوغاب سیمان ماسه به پودر سنگ، برابر است با 23 به 75 لیتر در هر متر مربع. برای آن‌که دوغاب تهیه‌شده از مقاومت بالایی برخوردار باشد، باید در تعیین نسبت ترکیب مواد، محاسباتی دقیق و اصولی انجام داد.

مدت زمان خشک شدن دوغاب چقدر است؟

مدت زمان خشک‌شدن دوغاب با توجه به نوع و کاربرد آن متفاوت است. برای مثال اگر از دوغاب برای بندکشی سرامیک و کاشی استفاده می‌کنید، بهتر است 12 ساعت صبر کنید و در این مدت از ریختن آب و رفت‌وآمد در آن فضا خودداری کنید تا نهایت اثربخشی دوغاب را مشاهده کنید.

نتیجه گیری

دوغاب، عنصری ضروری و جدانشدنی در فرایند ساخت‌وساز است. استفاده از این ملات به‌اندازه‌ای مهم است که بدون آن، اطمینان از مقاومت کافی فونداسیون یک سازه و نم‌ندادن کف دست‌شویی و حمام امکان‌پذیر نیست. در مقاله حاضر با شما درباره ملات دوغاب و انواع گوناگون آن صحبت کردیم و سعی کردیم به سوالات شما درباره دوغاب پاسخ دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من