آیا میدانید انواع گروت ساختمانی کدامند؟ در این مقاله از وب سایت فروش مصالح ساختمانی شهر ساختمانی قصد داریم به این موضوع بپردازیم. گروت (Grout) ماده ای چسبنده است که از ترکیب سیمان و ماسه است به دست می آید، این نوع ماده که به عنوان ملات استفاده می شود کاربرد های زیادی در صنعت ساختمان سازی دارد.
گروت چیست؟
ماده گروت که از ترکیب سیمان و ماسه به وجود میآید، یکی از مصالح ساختمانی پرکاربرد شناخته میشود که از مزایا زیادی برخوردار است. انتقال نیروی وارد شده به سطح زیرین کار یکی از مهمترین مزایا این ماده شناخته میشود. نصابها سعی میکنند بعد از نصب کاشی و سرامیک در کف منازل یا سرویسهای بهداشتی، از گروت استفاده کنند و حتماً بعد از خشک شدن کاشیها، آب بندشی کاشی و سرامیک را انجام میدهند.
انواع گروت ساختمانی
همان طور که در بخش قبل با تعریف، کاربرد ها و مزایا استفاده از گروت (Grout) آشنا شدید، وقت آن رسیده که با انواع گروت های ساختمانی و کاربرد های آن آشنا شوید، به طور کلی گروت های ساختمانی به 4 دسته اصلی تقسیم می شوند که در ادامه با ما همراه باشید تا با کاربرد های هر کدام آشنا شوید
گروت سیمانی
گروت سیمانی یکی از پر کاربردترین مصالح در ساختمانسازی است و مقاومت بیشتری نسبت به بتن برخوردار است ، این نوع محصول از ماسه، سیمان و افزودنی های دیگر ساختهمیشود. از این ماده برای پر کردن فضا های خالی و ترک های بزرگ ساختمان، خرد شدن یا لابه لابه شدن مصالح استفاده می شود، یکی از مزایا این نوع ماده پر کردن فضاهای خالی ساختمان ها به صورت کامل است.
گروت پلیمری
گروت پلیمری از مواد پلیمری مانند رزین های پلیمری و مخلوط سیمان ساختهمیشود. به دلیل اینکه در ساخت آن ماسه سیلیسی استفاده می شود باعث افزایش مقاومت و روان کنندگی آن می شود. این نوع محصول سهم بالایی از بازار به خود اختصاص داده است و در ساخت سازه به کار می رود.
ویژگی های گروت پلیمری
- زیرسازی معدنی و پیوند قوی
- خاصیت آب بند کنندگی مناسب
- مقاومت خمشی، سایشی و کششی بالا
- مقاوم در برابر نمک و آب
گروت اپوکسی
گروت اپوکسی یکی از مقاوم ترین انواع گروت می باشد این محصول یک ترکیب 2 جزئی و 3 جزئی است قیمت این در بازار نسبت به نوع های دیگر گروت بیشتر است و به دلیل استحکام بالا اغلب برای نصب دستگاه های صنعتی استفاده می شود.
ویژگی های گروت اپوکسی
- استحکام بالا در برابر ارتعاشات
- چسبندگی به زیر کارهای معدنی و فولادی
- سخت شدن سازه در زمان کوتاه با توجه به دمای هوای محیط
کاربرد های گروت اپو کسی
- استفاده در بیشتر کارخانجات صنعتی مانند کارخانه های ژنراتور، ساخت ماشین آلات موتوری،چرثقیل ها استفاده می شود.
- استفاده برای اجرای ستون های پیشساخته بتنی و فولادی،اطراف کانال های لوله کشی و اتصالات و فونداسیون ها
- برای اجرای با کیفیت و افزایش مقاومت سازه در ساخت ساختمان، پل و…
- ستون های راهنمایی و رانندگی
- برینگ پل ها
گروت آماده منبسطشونده
این ملات گروت از مقاومت و پایداری بالایی بر خوردار است و سفت نمی شوند این نوع محصول برای پرکردن فضا های خالی، ترک خوردگی، زیرسازی فولادی، اجرای فونداسیون ماشین آلات سنگین می توان استفاده کرد.
ویژگی های گروت آماده منبسطشونده
- مقاومت فشاری بالا هم در کوتاه مدت و هم در بلند مدت
- قابل استفاده در زیر ستون ها و بیس پلیت صنعتی می باشد
کاربرد گروت (Grout)
گروت در صنعت ساختمان سازی کاربردهای بسیاری دارد، در پروژه های ساختمان گروت در زیر ستون ها، نصب و راه اندازی ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، حایل ها و… استفاده می شود تا سازه ایی که بر روی آن ساختهمیشود مقاومت بیشتری داشته باشد. این ماده بار واردهبه سازه به سطح پایین منتقل می کند و باعث کاهش بارهوارده به سازهمیشود.
در زمینه طراحی دکوراسیون منزل، بعد از نصب کاشی ها و سرامیک بر روی کف منزل و دیواره های حمام، سرویس های بهداشتی برای آب بندی لازه است که از گروت استفاده کنیم و معمولا نصاب های تا خشک نشدن کامل گروت اقدام به بندکشی و عایق بندی کاشی ها و سرامیک نمی کنند.
نکات استفاده از گروت و کاربردهای آن
برای استفاده از گروتهای ساختمانی، همانند دیگر مصالح ساختمانی بایستی به نکات استفاده از آن آگاهی داشته باشید. استفاده از گروت عمدتاً زمانی انجام میشود که دوام و استحکام بالا و همچنین کیفیت بالا اهمیت زیادی داشته باشد. زمانی که قصد دارید از زیر کار بسیار قوی و مقاومی برخوردار باشید، بهترین گزینه استفاده از گروت است. زیرکار ماشین آلات صنعتی غول پیکر و ثابتسازی ستونها از مهمترین کاربردهای گروت است.
همانطور که در بخشهای قبلی به آن پرداختیم، استفاده از گروت به خصوص گروت سیمانی زمانی انجام میشود که آنها با کمی آب مخلوط شدهباشند. اما باید توجه داشته باشید که میزان آب مخلوط شده نشان دهنده و تعیینکننده مقاومت مصالح است.
تفاوت چسب کاشی و گروت و کاربردهای آن
پس از اینکه با انواع گروت و کاربردهای این ماده در ساختمانسازی آشنا شدید، لازم است تا به تفاوت آن با چسب کاشی آگاهی داشته باشید. ابتدا باید بدانید که مهمترین تفاوت چسب کاشی و گروت در هدف آنها است. هدف اصلی از خرید چسب کاشی، چسباندن کاشی به دیوار یا کف زمین است اما هدف اصلی از استفاده از گروت، محافظت از سطح و پوشاندنشکافهای بین کاشیها است.