اگر می خواهید تفاوت سیمان 325 و سیمان 425 را بدانید حتمان این مقاله از سایت شهر ساختمانی را مطالعه نمایید. با ما همراه باشید. در همین ابتدا باید بگوییم که سیمان های ساختمانی به دونوع پرتلند و غیر پرتلند تقسیم شدهاند. سیمان غیر پرتلند با مواد پلیمری که خواص مفید و گوناگونی دارند ساختهمی شوند. این نوع سیمان دارای نقاط ضعفی همانند قیمت گران، عدم مقاومت در برابر حریق و آتش سوزی و تغییر خواص در دراز مدت است. سیمان های پرتلند مقاومت بالایی در برابر سولفات دارند و به همین خاطر در سازه های دریایی مورد استفاده قرار می گیرد. به دست آوردن مقاومت این نوع سیمان به نسبت سیمان غیر پرتلند، مدت زمان طولانی تری دارد.
سیمان های پرتلند عمدتا از لحاظ میزان مواد اولیه و درجه حرارت کوره، به 5 دسته تقسیم شدهاند، سیمان های 325 و 425 هر دو در یک دسته از سیمان های پرتلند قرار دارند. حالا با وجود این اطلاعات و شباهت دسته این دو نوع سیمان، این سوال پیش می آید که آیا این دو سیمان با یکدیگر تفاوت دارند و در صورت وجود تفاوت بین سیمان 325 و 425، تفاوت آن ها در چه موردی است؟ در جواب این سوال باید بگوییم که بله این دو سیمان علی رغم وجودشان در یک دسته، در یک مورد با یکدیگر متفاوت هستند، میزان مقاومت فشاری نهایی این دو با یکدیگر متفاوت است. میزان مقاومت فشار نهایی سیمان 325 همانطور که از اسم آن مشخص است 325 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است، میزان مقاومت فشار نهایی سیمان 425 حداکثر 425 کیلوگرم بر سانتی متر مربع است.
سیمان تیپ 325-1
منظور از سیمان 325 سیمان پرتلند تیپ اول است. همانطور که گفته شد سیمان ها از لحاظ میزان مقاومت، مواد تشکیل دهنده و کارایی با یکدیگر تفاوت دارند. سیمان 325 نیز ویژگی هایی دارد که آن را از سایر سیمان ها متمایز کرده است. ناگفته نماند که برخی از این ویژگی ها با ویژگی سایر سیمان ها مشترک است. ویژگی هایی سیمان 325 عبارتند از:
- مقاومت اولیه و نهایی بالا
- استفاده از آن اغلب برای موارد عادی و مکان های عمومی
- عدم مقاومت در برابر ساختار هایی که دارای یون های خورنده مهاجم هستند.
- استفاده از آن در ساخت ملات یا بتن
- استفاده از آن برای ساختن پل ها، مخازن آب، سیلوهای بتنی، کف سازی ها، ساختن قطعات بتنی، ملات های بنائی و سازه های بتنی مسلح و غیر مسلح
- عدم مقاومت در برابر گرمای هیدراتاسیون
- تامین کننده مشخصات سیمان 2 در برخی از موارد
- دارای C3s با فاز بالا که باعث تولید گرما بیشتری می شود و به همین خاطر می توان از این نوع سیمان در مناطق سردسیر استفاده کرد.
- ضرورت احتیاط برای استفاده از این سیمان در مناطق گرمسیری به دلیل دارا بودن C3s با فاز بالا و خطر افزایش دما در ساختار بتن
- استفاده از این نوع سیمان در ساختارهایی که برای جابهجاکردن و باز کردن قالب بندی بتن ها، باید سریع تر انجام شود.
- حداکثر مقاومت فشاری این نوع سیمان 28 روز است.
سیمان تیپ 425-1
سیمان 425 از لحاظ ویژگی های فیزیکی و شیمیایی تقریبا با ویژگی های سیمان 325 یکسان است. برای نتیجه گیری بهتر از این شباهت، در این قسمت به بررسی ویژگی های سیمان 425 می پردازیم:
- دارای ترکیب شیمیایی مشابه با سیمان رده 2 که همین شباهت باعث می شود این نوع سیمان را به سیمان ضد سولفات با کلاس مقاومتی 425 بشناسند.
- مقاومت این سیمان طبق استاندارد اروپا CEM I 42.5N
- کاربردی برای استفاده در مناطق سردسیر به دلیل گرما تولیدی بالا نسبت به سایر سیمان ها
- دارای نتیجه مطلوب عملکرد در ساختن قطعات پیشتنیده و پیشساخته
- استفاده در ساخت سیلوها به دلیل سریع تر بودن قالب برداری
- به منظور رسیدنبه مقاومت یکسان بتن و در صورت نیاز، ممکن بودن کاهش عیار سیمان مصرفی
- مقاومت فشار نهایی آن حداقل 425 کیلوگرم بر سانتی متر مربع ( منظور از فشار اولیه، میزان مقاومت به مدت 28 روز است.)
- استفاده از آن در ساخت انواع ستون ها، سقف ها، تونل ها و پل ها
- استحکام مکانیکی بالا
- مقاومت فشار اولیه آن حداقل 100 کیلوگرم بر سانتی متر مربع( منظور از فشار اولیه، میزان مقاومت به مدت 2 روز است.)
- عدم استفاده از این نوع سیمان در محیط های کلردار
- امکان استفادهاز آن برای هرگونه بتن ریزی
با بررسی ویژگی های هر دو سیمان فوق الذکر می توانید مناسب ترین نوع سیمان را برای ساخت و ساز انتخاب کنید و دوام بتن ریزی را افزایش دهید.