اخبار روزانه

مزایا و معایب بلوک هبلکس چیست؟

مزایا و معایب بلوک هبلکس چیست؟

قبل از استفاده از بلوک هبلکس، بایستی درمورد مزایا و معایب بلوک هبلکس بدانید تا بتوانید به درستی از آن استفاده کنید. امروزه هبلکس به عنوان یکی از مصالح مناسب برای دیوارچینی شمرده می‌شود. اطلاع از مزایا و معایب بلوک هبلکس به ما کمک می‌کند تا با دید بهتری دست به انتخاب این متریال بزنیم. در این مقاله به مزایا و معایب بلوک هبلکس می‌پردازیم و همه این موارد را زیر ذره‌بین می‌بریم. با ما در شهر ساختمانی همراه باشید!

معرفی هبلکس

هبلکس، یکی از پرطرفدارترین مصالح ساختمانی است که از مزایا و معایب متعددی برخوردار است. این بلوک‌ها در واقع نوعی بتن هوادار اتوکلاو شده هستند که از ترکیب سیمان، ماسه، سیلیس، آهک، پودر آلومینیوم و آب در شرایط مخصوصی تولید می‌شوند. اما این بلوک‌ها همانند هر محصول دیگری دارای مزایا و معایبی هستند. در ادامه به مزایا و معایب بلوک هبلکس خواهیم پرداخت.

مزایا بلوک هبلکس

1) سبک بودن

اصلی‌ترین دلیلی که سبب استفاده گسترده از بلوک‌ هبلکس شده است، وزن کم آن نسبت به سایر مصالح مانند آجر و سنگ است. به این صورت که یک بلوک هبلکس به ابعاد 20 در 25 در 60، حجمی به اندازه 30 عدد آجر دارد، در صورتی که وزن آن در مقایسه با آجر تقریبا به اندازه یک چهارم است.

همچنین مطالعه نمایید:  کاربرد پانل سیمانی چیست؟

وزن این متریال به ازای هر مترمکعب تقریبا 550 تا 600 کیلوگرم است. سبک بودن باعث شده تا جابجایی و اجرای این متریال راحت‌تر انجام شود.

همانطور که گفتیم بلوک هبلکس دارای بافت متخلخل بوده و به این دلیل بار مرده ساختمان را کم می‌کند.

همچنین این عامل سبب مقاومت سازه در برابر زمین لرزه می‌شود، بنابراین استفاده از آن در مناطق زلزله خیر انتخاب بسیار خوبی است.

2) مقاومت بالا در برابر دما و حرارت

این بلوک‌ها به دلیل متریال به کار رفته و نحوه‌ی پخت آن‌ها و متخلخل سازی، مقاومت بالایی در برابر دما و حرارت از خود نشان می‌دهند. این موضوع سبب شده تا در هزینه‌‌های انرژی، صرفه جویی زیادی شود.

3) مقاوم در برابر زلزله

با به کارگیری بلوک‌های هبلکس در سازه‌ی خود، از آن در برابر زلزله محافظت خواهید کرد. دلیل این مقاومت، نوع متریال، بافت بلوک هبلکس و وزن کم آن است.

4) مقاومت بالای بلوک هبلکس در برابر یخ زدگی و آتش سوزی

یکی از اهداف اصلی ساختمان سازان از استفاده از بلوک هبلکس در پروژه‌های خود، افزایش مقاومت ساختمان در برابر سرما زدگی و آتش سوزی می‌باشد. این ویژگی که در ساخت و ساز اهمیت زیادی دارد، در بلوک‌های هبلکس تعبیه‌شده.

5) قابلیت سوراخکاری و میخ زنی در بلوک هبلکس

یکی از بهترین قابلیت‌های بلوک هبلکس این است که می‌توان عملیات برشکاری و سوراخ کاری را روی آن انجام داد. این ویژگی سبب‌شده تا بتوان از بلوک‌های هبلکس در اندازه‌های گوناگونی استفاده کرد و انواع ابزار و میخ را در آن تعبیه کرد.

همچنین مطالعه نمایید:  بتن مسلح چیست؟

6) سرعت بالا در اجرای بلوک هبلکس

باز هم به دلیل سبک بودن و به اصطلاح خوش دست بودن بلوک هبلکس، اتصال آن‌ها با استفاده از چسب هبلکس، بسیار راحت و آسان است. نصب این بلوک‌ها زمان زیادی نمی‌برد و به همین دلیل در بسیاری از پروژه‌ها از آن استفاده می‌کنند.

7) بلوک هبلکس عایق صوتی است

یکی از ویژگی‌هایی که امروزه با سبک آپارتمان نشینی بسیار اهمیت‌یافته، عایق‌بودن ساختمان در برابر صوت می‌باشد. بلوک‌های هبلکس این ویژگی را دارند و در ساختمان‌ها و مراکز صنعتی پر سر و صدا مورد بسیار کاربرد دارند.

معایب بلوک هبلکس چیست؟

در ادامه بررسی مزایا و معایب هبلکس به معایب آن می‌رسیم. بدیهی است هر یک از متریال مصرفی علاوه بر مزایا، دارای معایبی نیز باشد. این متریال نیز مانند سایر مصالح دارای معایبی است که دانستن‌آن‌ها در کنار مزایای گفته‌شده‌باعث می‌شود تا انتخاب هوشمندانه‌تری داشته باشیم.

معایب بلوک هبلکس

در این بخش به سوال معایب بلوک هبلکس چیست خواهیم پرداخت.

مقاومت فشاری کم در بلوک هبلکس

یکی از اصلی ترین مشکلاتی که در بلوک‌های هبلکس دیده‌شده، مقاومت کم آن‌ها در برابر فشارهایی است که به آن وارد می‌شود که یکی از مشخصات فنی بلوک هبلکس شمار می‌رود. در واقع عدم پایداری این مصالح سبب‌شده تا نتواند فشارهای وارد‌شده را تحمل‌کرده و در جای خود مستحکم بمانند. این ویژگی از آن جهت عیب بزرگی به شمار می‌رود که نمی‌توان از آن در دیوارهای باربر استفاده کرد. بنابراین استفاده از بلوک‌های هبلکس تنها به دیوارهای غیرباربر محدود می‌شود.
در برخی موارد برای رفع این نقص بلوک هبلکس، ضخامت آن‌ها را در دیوار چینی افزایش می‌دهند. اما این کار هزینه‌های ساخت و ساز را افزایش می‌دهد و سبب کاهش فضای مفید ساختمانی خواهند شد. پس این راه حل برای حل این مشکل مناسب نخواهد بود. پس درمورد مزایا و معایب بلوک هبلکس می‌توان گفت که برخی از معایب آن قابل حل می‌باشند.

همچنین مطالعه نمایید:  استاندارد سیمان و بتن

اتصال هبلکس به سازه غیر قابل نفوذ نیست

یکی دیگر از معایب قابل توجه در بحث مزایا و معایب بلوک هبلکس، این است که عدم اتصال مناسب این بلوک به سازه می‌تواند در ایمنی ساختمان مشکل ایجاد کند. در واقع خاصیت انعطاف پذیری و صلبیت بلوک هبلکس نسبت به سایر مصالح ساختمانی مانند پنل‌های سه بعدی، کمتر است. همین امر سبب‌شده تا اتصال پذیری کمتری هم داشته باشند. در نتیجه این عدم اتصال در بلوک هبلکس سبب پایین‌آمدن‌مقاومت آن در برابر بار و فشارهای ساختمان خواهد شد.

هزینه‌ی تولید بالا به دلیل وجود سیلیس در ترکیبات اصلی آن

همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، سیلیس یکی از متریال‌های اصلی برای تولید بلوک هبلکس می‌باشد. هزینه‌ی استخراج و استفاده از این عنصر در ساخت هبلکس، بسیار هزینه بر خواهد بود و همین موضوع بر قیمت بلوک هبلکس تاثیرگذار است.

طولانی بودن مراحل ساخت و تولید متریال هبلکس

متریال هبلکس یک فرآیند طولانی را برای رسیدن‌به محصول نهایی طی می‌کنند. در واقع از استخراج سیلیس و آلومینیوم گرفته‌تا ترکیب و متخلخل سازی آن‌ها و همچنین قالب بندی و پخت بلوک هبلکس، همه و همه نیازمند نیروی کار زیاد و هزینه‌های زیادی می‌باشد. البته نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که با بررسی مزایا و معایب بلوک هبلکس درخواهیم یافت که معایب بلوک هبلکس در مقایسه با مزایای آن در ساختمان سازی، قابل چشم پوشی است.
در واقع ویژگی‌ها و مزایا و معایب بلوک هبلکس به گونه‌ای است که استفاده از آن در ساختمان سازی، بهتر از کنار‌گذاشتن و یا جایگزین‌کردن آن است.

کلام پایانی

در این مقاله به طور کامل به بررسی مزایا و معایب بلوک هبلکس پرداختیم تا شما بتوانید برای یاخت سازه‌های خود، بهترین مصالح را انتخاب کنید. با توجه به نکات گفته‌شده‌در این مقاله درمی‌یابیم که این بلوک‌ها دارای خواص و ویژگی‌های منحصر به فرد و فوق العاده‌ای هستند که با وجود این مزایا می‌توان از معایب آن چشم پوشی کرد. اگر شما هم ایمنی و عایق سازی ساختمان را مد نظر دارید، پس از خواندن مقاله مزایا و معایب بلوک هبلکس خواهید یافت که استفاده از بلوک‌های هبلکس بهترین گزینه می‌باشد.

امتیاز شما post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *